Sunday, March 10, 2013

Dy ngjarje mediatike të turpshme dhe neveritëse


Intervista e bujshme dhe e turpshme e nje monstre

Sot (të dielën më 10 mars), dy fakte të neveritshme më ranë në sy nga media shqiptare.
1.       Një fëmijë një muajsh vdes në një familje të varfër që jeton në barrakë. Media, pothuajse e tëra dhe pa përjashtim, thekson faktin që familja ku ndodhi tragjedia ështË rome.
Vetëm përmendja e këtij fakti tingëllon sikur thotë: Po të jetë familje e rracës arjane, një tragjedi e tillë nuk mund të ndodhë, se ne arjanët nuk jemi të varfër, dhe as nuk i lëmë foshnjat të ngordhin nga i ftohti.
2.       Gazeta Panorama interviston sot Shaban Norjan, dhe publikon një gazep faqe të parë me titullin: Norja: Kam shkuar edhe me motrën e Ajshes. Vetë fakti që një monstër përdhunues dhe vrasës intervistohet dhe lejohet të përgojojë një vajzë, mjafton për të treguar se çfarë vlerash ka kjo media. Është njësoj sikur Hitleri të intervistohet dhe të pyetet se me sa krenari vrau miliona njerëz. Morali i fabulës: Shaban Norja është heroi dhe Ajsha është fajtorja! 

No comments: